VÉRVÉTEL OTTHON ÉS BUDAPESTEN: +36 1 77 33 203, TERMÉK HOTLINE: 20 295 9986
VÉRVÉTEL OTTHON ÉS BUDAPESTEN: +36 1 77 33 203, TERMÉK HOTLINE: 20 295 9986
A táplálékintolerancia lassan népbetegségnek számít Európában, hiszen az emberek több mint negyven százalékának a mindennapjait keseríti meg. A betegség oka a bél falának megváltozott, zavart felszívó funkciója. Károsodott permeabilitás (áteresztő képesség) esetén ugyanis részlegesen lebomlott táplálékmolekulák is a keringésbe jutnak, az aktiválódó immunrendszer által termelt IgG-típusú ellenanyagok pedig változatos tünetek megjelenéséhez vezetnek. A fokozott permeabilitás (leaky-gut szindróma, áteresztő bél szindróma) kialakulásában több tényező is szerepet játszhat: bélflóra megváltozása, hyperaciditás, egyoldalú táplálkozás, gyógyszeres kezelés, fertőzések, tartósítószerek, alkohol, nikotin, stressz, stb.. A kialakult immunválasz gyulladást indukál, mely krónikussá válhat, az egész szervezetben tüneteket okozva, nem csak a gyomor-bélrendszerben.
Az A-Lab Medical azonnali otthoni egészségügyi segítséget nyújt, vérvételt és szűrővizsgálatokat biztosít jellemzően a hazai vezető laboratóriumok árszintjén vagy az alatt, orvosi háttérrel.
Időpont egyeztetés otthoni vérvételre: +36 20 282 1436
A leggyakoribb tünetek: a hasmenés, székrekedés, puffadás, hányinger, gyomorpanaszok, irritábilis colon, migrén, asztma, ízületi rendellenességek, koncentrációhiány, bőrbetegségek és súlyproblémák (túlsúly, kóros soványság).
A betegség felismerését nehézzé teszi, hogy a tünetek sokszor az étkezés után csak órákkal, vagy napokkal később jelentkeznek, így a panasz és a táplálék összekapcsolása nem mindig egyértelmű. A tünetek enyhítésére egy meghatározott időre eliminációs diéta javasolható azon élelmiszerek kizárásával, amelyekre magas IgG értékeket mértek. A diéta összeállításában dietetikus segít a táplálkozási hiányállapotok elkerülése érdekében. Javasolt a bélflóra helyreállítása is.
A vizsgálat lehetőséget ad az eredeti és a keresztreagáló antigének elkülönítésére, a megfelelő terápia (immunterápia) kiválasztására.
46 táplálékspecifikus IgG:
alma, bárányhús, brazil dió, brokkoli, burgonya, búza, csirkehús, dinnyemix, dió, durum búza, édesvízi hal (lazac, pisztráng), élesztő, fehérhalmix (tőke-és lepényhal), fekete ribizli, fokhagyma, földimogyoró, földieper, glutén, gomba, grapefruit, gyömbér, kagyló és rák, kakaóbab, káposzta, kesudió, kukorica, mandula, marhahús, narancs és citrom. olajbogyó, paprikamix (piros, zöld sárga), paradicsom, póréhagyma, rizs, rozsliszt, sárgarépa, sertéshús, szójabab, tea, tehéntej, tojás, tonhal, uborka, zab, zeller, zöldség (borsó, lencse, bab)
Eredménykiadás: 7-9 munkanap
108 táplálékspecifikus IgG:
Árpa, Gliadin/Glutén, Zab, Rozs, Tönköly Búza, Búza, Hajdina, Lenmag, Kukorica, Köles, Rizs, Marha, Csirke, Bárány, Disznó, Pulyka, Tehéntej, Tojássárgája, Tojásfehérje, Kecskesajt, Kecsketej, Juhtej, Juhsajt, Joghurt, Padlizsán, Cékla, Zöld Paprika, Brokkoli, Sárgarépa, Zeller, Chili, Uborka, Torma, Póréhagyma, Olajbogyó, Hagyma, Burgonya, Vörös Káposzta, Paradicsom, Fehér Répa, Cukkini, Articsóka, Spárga, Spenót, Zöldbab, Zöldborsó, Szójabab, Lencse, Fehér Bab, Fejes Saláta, Madár Saláta, Alma, Sárgabarack, Banán, Cseresznye, Szőlő (Fehér/Kék), Kiwi, Citrom, Nektarin, Narancs, Ananász, Eper, Görögdinnye, Körte, Szilva, Grapefruit, Őszibarack, Datolya, Bazsalikom, Bors (Fekete/ Fehér), Fahéj, Fokhagyma, Mustármag, Szerecsendió, Oregánó, Petrezselyem, Borsmenta, Mák, Rozmaring, Kakukkfű, Vanília, Mandula, Kesudió, Kakaóbab, Mogyoró, Földimogyoró, Pisztácia, Szezámmag, Napraforgó Mag, Dió, Kókusz, Gomba Mix 1: Laskagomba, Csiperke, Shitake, Gomba Mix 2: Vargánya, Tinorú Gomba, Folyami Rák, Lazac, Tonhal, Kagyló, Nagy Garnélarák, Szardella/Ajóka, Kardhal, Pisztráng, Nyelvhal, Tőkehal, Sörélesztő, Sütőélesztő, Méz, Kávé, Fekete Tea
Eredménykiadás: 7 munkanap
Időpont egyeztetés otthoni vérvételre: +36 20 282 1436
220+ táplálékspecifikus IgG:
Tej, tejkészítmények: alfa-lactalbumin, béta-lactoglobulin, bivalytej, juh tej, kazein, kecsketej, tehéntej, tojás fehérje, tojás sárgája
Halak, tenger gyümölcsei: ajóka, alga espaguette , alga spirulina, alga wakame, angolna, csiga, parti csuka, doradó, fekete sügér, fekete tőkehal, fésűs kagyló, foltos tőkehal, garnélarák, hering, homár, hüvelykagyló, kacsakagyló, kardhal, kaviár, kék kagyló, kemény- vagy pénzkagyló, lazac, lepényhal, makréla, naphal, osztriga, ördöghal, pisztráng, polip, ponty, rombuszhal, sügér, szardínia, szívkagyló, tarisznyarák, tintahal kalamári, tintahal, szépia, tonhal, tőkehal
Gyümölcsök: alma, ananász, avokádó, banán, citrom, cseresznye, datolya, eper, faeper, fekete áfonya, fekete ribizli, füge, görögdinnye, gránátalma, grapefruit, guava, kivi, körte, licsi, lime, málna, mandarin, mangó, mazsola, narancs, nektarin, olajbogyó, őszibarack, papaja, paradicsom, rebarbara, ribizli, sárgabarack, sárgadinnye, szeder, szilva, szőlő, vörösáfonya
Gyógynövények és fűszernövények: aloe vera, ánizs, babérlevél, bazsalikom, bors keverék (fekete/ fehér), borsmenta, cayenne-bors, csalán, curry, édesgyökér, fahéj, fokhagyma, gingkó, ginzeng, gyömbér, kakukkfű, kamilla, kapor, komló, koriander, kömény, majoranna, menta, mustármag, petrezselyem, rozmaring, sáfrány, szegfűszeg, szerecsendió, tárkony, vanília, vörös chili, zsálya
Húsok: bárányhús, bivaly, borjúhús, csirkehús, disznóhús, fogolyhús, fürjhús, kacsahús, kecskehús, lóhús, marhahús, nyúlhús, pulykahús, rőtvad (szarvas-, őzhús), strucc, vaddisznóhús
Zöldségfélék: amarantusz (disznóparéj), articsóka, borsó, brokkoli, burgonya, cékla, cikória, csicseriborsó, édesburgonya, édeskömény (levél), fehér karóbab, fehérrépa, fejes saláta, hagyma, káposzta, káposzta vörös, kapribogyó, karfiol, kobaktök/futótök, mángold, manióka, mogyoróhagyma, padlizsán, paprika, póréhagyma, retek, ruccola, sárgarépa, spárga, spenót, széles bab, szójabab, uborka, vizitorma, vörös vesebab, zeller, zöldbab, kelbimbó, lencse
Olajos magvak: dió, fenyőmag, földimogyoró, kesudió, kókusz, makadámdió, mandula, mogyoró, paradió, pisztácia, tigrisdió / földimandula
Gabonafélék: árpa, búza, búzakorpa, durumbúza, gliadin, gríz (polenta), köles, kukorica, kuszkusz, lenmag, maláta, pohánka, quinoa, rizs, rozsliszt, tönkölybúza, transzglutamináz, zab
Egyebek: tea (fekete), tea (zöld), agar-agar, élesztő (sütő), élesztő (sör), gesztenye, kakaóbab, gomba, kávé, kóladió, méz, nádcukor, napraforgómag, repcemag, szentjánoskenyér, szezámmag, tápióka
Eredménykiadás: 8-11 munkanap
A táplálék intolerancia vizsgálatok mellett célszerű lehet az emésztőrendszert érintő további vizsgálatok elvégzése annak érdekében, hogy minél teljesebb körű információs bázison történhessen a tünetek mögötti okok feltárása (laktózintolerancia, hisztamin intolerancia, cöliákia, bélbiom, bélnyálkahártya átjárhatóság).
Ételintolerancia (46 gyakori tápanyag) csomag ára: 37 000 Ft
Ételintolerancia (108 tápanyag) csomag ára: 55 000 Ft
Ételintolerancia (220 tápanyag) csomag ára: 85 000 Ft
*Mintavétel díja: 4 500 Ft
*Kiszállás Budapesten: 5 500 Ft
*Kiszállás Pest megyében: 6 500 Ft-tól
*A-Lab Medical kártyával már az első alkalommal is. Az A-Lab Medical kártyabirtokosok és LIFE programunk tagjai egészségügyi állapotát folyamatosan végig kísérjük, tanácsot adunk a következő szükséges lépések megtételére, és akár 10+5, azaz 15% kedvezményt biztosítunk. A legtöbb egészségpénztári kártyát elfogadjuk.
Időpont egyeztetés otthoni vérvételre: +36 20 282 1436
Felkészülés, hasznos tudnivalók
Hogyan készüljek a vizsgálatra
Fontos tudnivalók vérvétel előtt:
Mintavétel módja: vénás vérvétel (vénapunkció)
Minta típusa: natív teljes vér
Hogyan várható az eredmény
Az eredményközlés elektronikusan, a GDPR irányelveknek megfelelően.
Mi a további teendő
Amennyiben igényli, konzultálhat dietetikusainkkal és orvosainkkal, akik segítenek a leletek értelmezésében és panaszainak megfelelően tanácsot vagy javaslatot adnak a további teendőkről. Tudjon meg többet és kérjen konzultációt!
Egyeztessen időpontot: +36 20 282 1436
Copyright © 2020 A-Lab Pharma - a-lAB MEDICAL - ARVALI KFT. - All Rights Reserved.
Powered by GoDaddy Website Builder
Weboldalunkon sütiket (cookie-kat) használunk a webhely forgalmának elemzésére és a webhely élményének optimalizálására. A sütik használatának elfogadásával az Ön adatait összesítjük az összes többi felhasználó adataival. Ehhez az Ön hozzájárulása szükséges.